Str. Campului nr. 4,
Brasov
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
Sambata-Duminica: Inchis

Explicarea mitului duratei de funcționare anvelopelor

Un produs cu un conținut tehnic foarte bogat, simplu la exterior, dar cu componente extrem de complexe în interior. Un produs care trebuie să reziste unor forțe extreme atunci când vă poartă în siguranță. Un produs care are nevoie de puțină atenție din partea dumneavoastră pentru a-și păstra performanța. Un produs care, la fel ca oricare altul, are o durată de viață. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât mai bine pentru dumneavoastră. Durata de viață depinde de mai mulți factori. Pe lângă calitățile inerente ale produsului, aceasta este influențată și de condițiile de utilizare, viteza, sarcina și condițiile climatice. În plus, un rol important îl joacă și nivelul de presiune în anvelope atunci când sunt montate pe vehiculul dumneavoastră și condițiile de depozitare în așteptarea schimbării de sezon la dealerii de anvelope. Pe scurt, condițiile de folosire și întreținere au un impact mare asupra duratei de funcționare a anvelopelor.

Deci, ce înseamnă cele trei litere magice, DOT? În spatele acestora se află Departamentul de Transporturi. Un departament guvernamental din SUA care a cerut ca acest marcaj să existe pe fiecare anvelopă comercializată în America de Nord, pentru a ușura controlul calității produselor folosind coduri pentru identificarea momentului exact al fabricației. Cu toate acestea, cele trei litere sau mai degrabă cifrele care le urmează au devenit un instrument pentru crearea concepțiilor greșite legate de durata de funcționare a anvelopelor. Data producției nu este singura care definește vârsta anvelopelor*..

Dacă o anvelopă este produsă și livrată către un depozit în care este păstrată în mod corespunzător, fără a fi expusă luminii directe a soarelui sau contactului cu hidrocarburile, printre alți factori, și rămâne acolo un an, în așteptarea unui cumpărător, uzura sa este asemănătoare cu cea care ar fi existat dacă ar fi fost montată pe un vehicul și folosită timp de trei săptămâni. Așadar, din acest punct de vedere folosirea nu este egală cu depozitarea, și nivelul de performanță al produsului nu este influențat de timpul petrecut în depozit.

Grupul Michelin aplică standarde și practici stricte legate de ciclul de fabricație și depozitare a anvelopelor (orientări furnizate în ETRTO3), pentru a asigura același nivel de performanță și garanție pentru produsele furnizate, indiferent de data fabricației.

Și care este momentul în care, indiferent de circumstanțe, ar trebui să schimbați setul de anvelope?

Zece ani potrivit recomandărilor Michelin, chiar dacă anvelopele dumneavoastră nu au atins limita de uzură. Zece ani reprezintă durata de viață reală, însă după cinci ani, verificarea anvelopelor dumneavoastră trebuie să fie făcută periodic. În orice caz, presiunea din anvelope trebuie să fie verificată în fiecare lună, așa că nu uitați să aveți grijă de aceste obiecte aparent simple, pentru că poartă o mare responsabilitate.

* = cât de mult a trecut din durata de viață a unei anvelope, deoarece, evident, vârsta este definită de data fabricației.

Deschide chat
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button