Str. Campului nr. 4,
Brasov
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
Sambata-Duminica: Inchis

Etichetarea anvelopelor

Etichetarea anvelopelor pentru turisme si vehicule utilitare usoare va intra in vigoare incepand cu 1 noiembrie 2012, conform Regulamentului (CE) nr. 1222/2009 al Parlamentului European.

Informarea consumatorului

Pentru a asigura transparenţă consumatorului în ceea ce priveşte eficienţa consumului de combustibil, aderenţa pe carosabil umed şi nivelul zgomotului exterior de rulare, distribuitorii de anvelope vor lua măsuri pentru ca anvelopele pe care consumatorii le pot vizualiza la punctul de vânzare să fie prevăzute pe banda de rulare cu o etichetă autocolantă sau ca etichetele să fie prezentate în imediata apropiere a anvelopelor respective. În cazul în care anvelopele oferite spre vânzare nu pot fi vizualizate de către consumator, este obligatoriu să se furnizeze acestuia toate informaţiile necesare,

înainte de achiziţie. În plus, informaţiile cu privire la cele trei atribute trebuie să fie tipărite pe factură, înmânate sau trimise odată cu factura.

Noua etichetă

Modelul de etichetă pentru eficienţa consumului de combustibil şi aderenţa pe carosabil umed este similar etichetelor de eficienţã energetică, cu clasa „A” reprezentând anvelopele cu cele mai înalte performanţe din categoria respectivă şi „G” reprezentând cele mai slabe performanţe, însă care respectă, cu siguranţă, cerinţele legale. Zgomotul exterior de rulare este exprimat în numărul de decibeli, însoţit de una, două sau trei unde sonore.

Pentru a vizualiza eticheta unei anvelope selectati una din urmatoarele adrese :
MICHELIN: http://www.michelin.ro/anvelope/anvelope-autoturisme/#type=type_3

GOODYEAR: http://www.goodyear.eu/ro_ro/tires/tire-finder/index.jsp

BRIDGESTONE: http://tyrelabel.bridgestone.eu

Din grupul Michelin fac parte si producatorii : BFGOODRICH, KLEBER, TIGAR SI KORMORAN.

Din grupul Goodyear fac parte si producatorii : DUNLOP, FULDA, SAVA SI DEBICA

Pentru anvelope Firestone selecati adresa BRIDGESTONE.

Aderenţa pe carosabil umed

Această diagramă oferă consumatorului informaţii cu privire la un important aspect de siguranţă a anvelopelor: aderenţa pe carosabil umed. O mai bună aderenţă reduce distanţa de frânare în condiţiile unui carosabil umed. În prezent, etichetele privind aderenţa pe carosabil umed sunt specificate doar pentru anvelopele montate pe autoturisme. Industria urmăreşte să găsească o metodă de măsurare a aderenţei pe carosabil umed pentru anvelopele montate pe vehicule utilitare uşoare şi grele, care va fi introdusă înainte de sau începând din noiembrie 2012, odată cu aplicarea Regulamentului UE.

Eficienţa consumului de combustibil

Această diagramă indică nivelul de eficienţă al consumului de combustibil, informând astfel consumatorii cu privire la performanţele relative ale anvelopelor privind consumul de combustibil. Rezistenţa la rulare a anvelopelor determină nivelul de eficienţă al acestora din punct de vedere al consumului de combustibil.

Zgomotul exterior

Această parte a etichetei oferă informaţii cu privire la nivelul zgomotului exterior de rulare generat de anvelopă. Zgomotul exterior de rulare este exprimat în numărul de decibeli, însoţit de una, două sau trei unde sonore. O singură undă indică performanţa cea mai bună, ceea ce înseamnă că nivelul zgomotului este cu cel puţin 3 dB mai mic decât viitoarea limită legală. Trei unde negre reprezintă performanţa cea mai slabă, respectiv un nivel al zgomotului situat între limita maximă actuală şi noua limită mai redusă care va fi introdusă în viitorul Regulament 661 ce urmează să intre în vigoare între 2012 şi 2016.

Deschide chat
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button