Str. Campului nr. 4,
Brasov
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
Sambata-Duminica: Inchis

Cum verificati nivelul de uzura a anvelopei

Banda de rulare este singura parte a anvelopei care asigura aderenta la sosea. Inaltimea profilului este esentiala pentru siguranta vehiculului dumneavoastra. Adancimea profilului reflecta starea anvelopei. Rularea cu o anvelopa uzata creste riscul de explozie, de acvaplanare si scade capacitatea de deplasare in conditii de iarna. O inaltime mica a profilului in timpul iernii reduce drastic aderenta si controlul vehiculului. Conducatorii vehiculelor dotate cu anvelope a caror inaltime a profilului este mai mica decat limita legala risca sanctiuni contraventionale.

Etapa 1 – Analizarea benzii de rulare

 

 

Prima etapa pentru verificarea inaltimii profilului consta in obtinerea unui unghi adecvat de analizare a anvelopelor fata.

– Opriti vehiculul pe o suprafata plana si fara denivelari.
– Trageti frana de mana.
– Intoarceti volanul la 45°, la dreapta sau la stanga, pentru a avea o vedere buna asupra anvelopelor inainte de a le verifica.

Etapa 2 – Verificarea profilului

 

 

Anvelopele trebuie sa prezinte o inaltime a profilului de cel putin 1,6 mm pe toata circumferinta si pe o banda centrala formata din trei sferturi din latimea anvelopei. Verificati intotdeauna adancimea profilului in diferite locuri. Toate anvelopele au indicatori de uzura in canelurile principale. Atunci cand nivelul de uzura a profilului ajunge la acelasi nivel cu indicatorul de uzura, anvelopa a atins limita legala si trebuie inlocuita. Nu ezitati sa solicitati informatii de la specialistul in anvelope.

3. Echilibrare

 

 

Este o idee buna sa va verificati echilibrarea anvelopelor de fiecare data cand faceti rotatia lor, ceea ce insemna intre 9.000 si 12.000 de kilometri

Se face o mare confuzie intre tracking si echilibrare. Primul este ajustarea unghiurilor rotilor, in timp ce echilibrarea permite anvelopelor sa se invarta fara vibrare. Echilibrarea previne uzura prematura a anvelopei si protejeaza de asemenea, suspensia vehiculului si sistemele de directie. Acest lucru contribuie in mod semnificativ la confortul pasagerilor.

4. Rotatie

Extindeti viata anvelopelor dumneavoastra facand rotatia lor la fiecare 9.000 pana la 12.000 de kilometri

Pentru a contribui la extinderea duratei de viata a anvelopelor dumneavoastra, va recomandam sa rotiti anvelopele, inclusiv cele de schimb, la fiecare 9.000 pana la 12.000 de kilometri. Acest lucru inseamna mutarea anvelopelor in pozitii diferite, ceea ce duce la uzura egala a pneurilor. Acest lucru va economisi bani si va extinde durata de viata a fiecarui pneu.

5. Valvele

Pentru motive de securitate este esential sa inlocuiti valvele de fiecare data cand inlocuiti anvelopele

Valva joaca un rol foarte important in pastrarea etansa a anvelopelor. Are o presiune mare pusa pe ea si se va uza cu timpul, din cauza presiunii fortelor care actioneaza asupra ei, de la rotatia rotii. Aceste forte sunt destul de puternice. La 90 km/h, valva are o forta de tractiune de 1,7 kilograme pe ea. Este esential ca valvele sa fie inlocuite de fiecare data cand anvleopele sunt inlocuite. Acest lucru va contribui la speranta de viata a anvelopelor si la securitatea dumneavoastra.

S-ar putea dovedi o falsa economie sa compromiteti viata anvelopelor sau chiar securitatea personala, de dragul pretului unui ventil nou. Verificati cu atentie cu furnizorul dumneavoastra de anvelope ca valvele sa fie inlocuite atunci cand se schimba anvelopele.

Deschide chat
Buna ziua!
Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button